Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na drobiowe leczo. Drobiowy dodatek to pierś kurczaka i drobiowe parówki. Proszę nie krzyczeć, że parówki to zło :) Można kupić parówki z 87% mięsa drobiowo - cielęcego (nie MOM), więc jak na parówki to nie jest najgorzej :) Zatem do dzieła!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 2 posiekane cebule i 2 marchewki pokrojone w talarki. Po około 5 minutach dodałam pokrojone 3 papryki czerwone i 2 papryki żółte, garść natki pietruszki, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli) i sól do smaku. Co jakiś czas podlewałam wodą, aby warzywa dusiły się w sosiku. Dusiłam pod przykryciem, aż papryka była miękka. W międzyczasie na patelni podsmażyłam podwójną pierś kurczaka pokrojoną w kosteczkę. Kiedy warzywa były miękkie, dodałam puszkę krojonych pomidorów, pierś kurczaka i 5 parówek pokrojonych w plasterki. Zagęściłam leczo niewielką ilością mąki.