Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe pałki z papryką i kiełbasą

Drobiowe pałki z papryką i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe pałki z papryką i kiełbasą"

Składniki

  • 20 dag ryżu
  • 6 pałek kurczaka (60 dag)
  • 25 dag podsuszanej kiełbasy albo kabanosów
  • po 1 żółtej
  • zielonej i czerwonej papryce
  • 15 dag mrożonego groszku
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz mielony
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wszystkie papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w średniej wielkości kostkę. Kiełbasę potnij w plasterki.

  2. Pałki kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku, oprósz solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Włóż przyprawione mięso i krótko obsmaż je ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni.

  3. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebulę, czosnek, pap rykę oraz kiełbasę. Dodaj też zamrożony groszek. Oprósz solą i piep rzem, smaż ok. 5 min. Następnie wsyp ryż i mieszając, smaż chwilę, aż ryż stanie się szklisty.

  4. z patelni przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż mięso, lekko wciskając pałki w ryż. Wszystko zalej gorącym bulionem wymieszanym z kurkumą. Piecz 40 min w 200 st.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń