Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki

Drobiowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Drobiowe roladki"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone kurki podziel na połówki i podsmaż. Dodaj pokrojony por i dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smaż, aż sos z kurek wyparuje.

  2. Wrzuć starty żółty ser, bułkę tartą, jajko i natkę pietruszki. Wymieszaj. Umyte mięso rozbij na dość cienkie kotlety. Ułóż na nich nadzienie i zwiń w roladki. Zepnij wykała czkami i obsmaż na oleju. Ułóż danie w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piecz przez godzinę.

  3. Czas przygotowania: 70 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: średnie

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń