Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe roladki"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 153
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7618
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 208
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 153
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7618
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 208
Składniki
Oczyszczone kurki podziel na połówki i podsmaż. Dodaj pokrojony por i dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smaż, aż sos z kurek wyparuje.
Wrzuć starty żółty ser, bułkę tartą, jajko i natkę pietruszki. Wymieszaj. Umyte mięso rozbij na dość cienkie kotlety. Ułóż na nich nadzienie i zwiń w roladki. Zepnij wykała czkami i obsmaż na oleju. Ułóż danie w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piecz przez godzinę.
<strong>Czas przygotowania: 70 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax