Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Autor: xagness

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1001

Dodano: 23.02.2013

Odsłon: 9634

Ciekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i pokruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbitej piersi rozsmarowujemy farsz i zwijamy w roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy przez kilka minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

etiudka74 16 marca 2014 Pyszne - polecam, dzisiaj robiłam z tym, że troszkę zmieniłam przepis. Po opieczeniu na patelni (bez panierki) roladki wylądowały w piekarniku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 lutego 2013 Szykuje się pyszny obiadek , też taki uwielbiam :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 lutego 2013 Świetne połączenie smaków, danie zapowiada się na bardzo smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń