Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe sakiewki

Drobiowe sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28000

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Drobiowe sakiewki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na stolnicę wysyp 10 dag przesianej mąki. Dodaj szczyptę soli. Na środku zrób wgłębienie. Wlej do niego 6 łyżek wody wymieszanej z łyżką oleju. najpierw zarób nożem, a następnie rękami wyrób gładkie ciasto.

  2. Stolnicę oprósz pozostałą mąką. Rozwałkuj wyrobione ciasto na cienki płat. Za pomocą szklanki lub dużego kieliszka wykrawaj krążki.

  3. Mięso kurczaka op łucz, oczyść, a potem pokrój w kostkę. Szpinak rozmroź. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Podsmaż mięso. Dodaj szpinak. Oprósz solą oraz pieprzem, podlej odrobiną wody. Duś około 5 minut. Dopraw do smaku sosem sojowym.

  4. Przygotowane nadzienie porozkładaj na krążkach ciasta. Uformuj sakiewki. Kilka łodyg szczypiorku zblanszuj we wrzątku.

  5. Obwiąż przygotowane sakiewki. Gotuj na parze (np. na ułożonym na garnku sicie) ok. 5 minut. Posyp zrumienioną na oleju bułką tartą i udekoruj jabłkami.

  6. czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 2 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń