Do góry

Przekąski Przepis na:

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 5346

Sezon grillowy się rozkręca, warto mieć więc sprawdzone przepisy, by zaskoczyć czymś nowym.

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżki soku z ananasa
  • 1 średnia cukinia
  • 4 plastry ananasa
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

    Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki.

    Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń