Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe talarki na pikantnie"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34821
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34821
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Tosty okrój ze skórki, środki namocz w mleku. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko. Dodaj odciśnięte tosty, cebulę oraz starty żółty ser, keczup i kaszkę. Wsyp rozmaryn. Masę mięsną przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dobrze wyrób.
Przygotuj duży kawałek folii aluminiowej. Posmaruj ją cienko olejem. Z mięsnej masy uformuj niezbyt gruby wałeczek. Ułóż go na folii. Zawiń w nią wałeczek. Piecz 50 minut w temp. 180 st.
Po przestudzeniu potnij w plasterki. Serwuj z piure z marchewki i buraczków. Udekoruj natką.Źródło: Tina