Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe zraziki nadziewane fasolką szparagową"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 232
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 232
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Składniki
Filet z kurczaka myję i osuszam. Następnie dzielę go na cztery cienkie plastry. Każdy oprószam przyprawami. Odstawiam na bok na 20 min. W tym czasie przygotowuję fasolkę: odcinam końcówki i gotuję ją w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut, na półtwardo).
Plastry mięsa smaruję z jednej strony musztardą. Następnie rozkładam na nich po kilka ugotowanych fasolek. Między fasolki wkładam po 1-2 słupki żółtego sera. Kotleciki zwijam, formując roladki. Aby się nie rozpadły, spinam je wykałaczkami.
Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam je śmietanką, oprószam posiekaną natką i przyprawami. Wstawiam do piekarnika. Piekę ok. 30 minut w 180 st.Źródło: Tina