Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowy bulion z brukselką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 22
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 11
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 10
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 22
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 11
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 10
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Składniki
Podroby i skrzydełka z kurczaka włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj, aż zmiękną. Marchew, por i brukselkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj je do zupy i gotuj jeszcze przez chwilę. Odcedź wywar i zalej nim zasmażkę przygotowaną z podsmażonej na maśle mąki. Dokładnie wymieszaj całość drucianą miotełką.
Cześć warzyw odłóż, a resztę zmiksuj w zupie i jeszcze chwilę wszystko gotuj. Mięso odejmij od kości, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zupy. Dolej mleko, śmietanę, dopraw solą, gałką muszkatołową i wegetą. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj podgotowane warzywa, podgrzej i podawaj. Możesz udekorować gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14