Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowy paprykarz

Drobiowy paprykarz

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14075

Dodano:

Odsłon: 796

Proste i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • filet z kurczaka 80 dag
  • tłuszcz 2 łyżki
  • Cebula biała 2 szt
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 40 dag posiekanych pomidorów z puszki
  • mąka 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • ostra papryka mielona do smaku
  • Natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić dowolnie, posolić i włożyć do rondelka. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na tłuszczu z dodatkiem słodkiej papryki, po czym dodać do mięsa. Następnie dodać pomidory, podlać lekko wodą, przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby jeszcze raz podlać wodą. Pod koniec gotowania, mąkę wymieszać z wodą i zaciągnąć potrawę, chwilę jeszcze podgotować, posypać natką pietruszki. Tak przygotowany paprykarz super smakuje podany z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń