Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe bułeczki"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8427
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8427
Składniki
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody, odstaw na 5 minut. Ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, szczyptę soli, zaczyn, cukier, wbij jajko i wyrób ciasto.
Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość, jeszcze raz zagnieć. Uformuj bułeczki. Posmaruj jajkiem, posyp ziarnami. Odstaw do wyrośnięcia.
Na dole piekarnika ustaw blaszkę z gorącą wodą. Nad nią blaszkę z bułkami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Bella Relaks