Do góry

Śniadania Przepis na:

drozdzowe buleczki z budyniem i truskawkami

drozdzowe buleczki z budyniem i truskawkami

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4218

Dodano: 07.06.2012

Odsłon: 12320

pyszne, mieciutkie buleczki

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drozdze posypac cukrem, zalac cieplym mlekiem, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.

  2. do miski wsypac make, sol, wbic zoltko i wlac olej, dodac drozdze, zagniesc ciasto, odstawic do wyrosniecia na 30-40 minut.

  3. po tym czasie ciasto rozwalkowac, wycinac kwadraty (u mnie 10x10 cm). na srodek kazdego kwadracika nalozyc po lyzce budyniu, na to polozyc truskawke, zlepic w trojkat, potem zlepic w ksztalt uszek.

  4. ukladac buleczki na wylozonej papierem do pieczenia blaszce, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w temp. 180 stopni do zrumienienia- u mnie ok 20-25 min.

  5. po upieczeniu wystudzone buleczki posypac cukrem pudrem. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Edek1973 30 stycznia 2017 jak widze można zamiast budyniu czekolade

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 czerwca 2012 Zabieram się do zrobienia - z przepisu są po prostu przepyszne .

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń