Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
slodkie, pyszne, dobre na koalcje lub sniadanie :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
mleko podgrzac, dodac do niego drozdze i cukier, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac 400g maki, wlac olej, dodac sol i zoltko, dodac wyrosniety rozczyn, wyrobic ciasto dosypujac 100g maki. odstawic na 30-40 min do wyrosniecia.
miekka margaryne ubic mikserem z cukrem i cynamionem na puszysta mase.
ciasto podzielisc na 2 czesci. 1 czesc rozwalkowac na placek grubosci ok pol centymetra, posmarowac masa margarynowa, zwinac z jednej strony w rolade do polowy, z drugiej strony tez zwinac rolade, tak by obie rolady "spotkaly sie" w polowie placka. pokroic na kawalki dlugosci ok 5-7 cm. ukladac na blasze, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, do zezlocenia (ok 25-30 min).
smacznego :)