Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała dekoracja i smaczne słodkie bułeczki.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 143
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 382
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 143
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 382
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski , robimy wgłębienie i kruszymy w nie drożdże, posypujemy łyżeczką cukru. Mleko lekko podgrzewamy , żółtka ubijamy z resztą cukru i cukrem waniliowym. Gdy drożdże lekko podrosną , do mąki dodajemy letnie mleko , ubite żółtka i na końcu olej. Po lekkim wyrobieniu ciasta dosypujemy sezam i rodzynki wymoczone w gorącej wodzie. Ciasto bardzo dokładnie ugniatamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duże koło o średnicy około 30 cm, dzielimy na 6 części - trójkątów. Trójkąty ponacinać po obu stronach. Przykryć ręczniczkiem kuchennym, odstawić na 20 - 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy w 180 C około 15 minut. Lukier. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny i odrobiną wody. Masa powinna być jak dość gęsta śmietana. Wystudzone polewamy lukrem i dekorujemy.