Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz kolejny przekonałam się, że stare, sprawdzone przepisy są najlepsze – nie potrzeba dużo składników, a co najważniejsze ciastka zawsze wychodzą i są pyszne! Z przepisu wyszły mi aż 3 blachy ciasteczek. Ale nie czekały długo na zjedzenie :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 375
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 827
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 375
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 827
Składniki
Do śmietany dodajemy cukier, drożdże, żółtko i dokładnie rozcieramy. Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę i śmietanę z cukrem, drożdżami i żółtkiem. Całość zagniatamy i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka, na środek każdego dajemy marmoladę, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi (możemy też wykrawać kwadraty i składać w trójkąty). Każde ciastko smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.