Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe kapuśniaczki"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Składniki
Pokrojoną kapustę przekładam do garnka z listkiem, szczyptą majeranku i gotuję do miękkości. Osączam na sitku. Na łyżce masła podsmażam posiekane pieczarki i cebulę. Duszę, aż woda odparuje. Wrzucam do kapusty doprawiam na dość pikantnie.
Do mąki dodaję jajka, cukier i szczyptę soli. Mleko podgrzewam z drożdżami i resztą masła. Wlewam do mąki i zagniatam ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję je na prostokąt. Rozkładam farsz, zawijam, kroję na kawałki. Posypuję makiem, piekę 20 min w temp. 180 st.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina