Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe kulebiaczki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże rozetrzyj z odrobiną cukru, mleka i mąki. Zaczyn przykryj i odstaw na 20 minut. Kiedy podwoi swoją objętość, dodaj resztę mąki i mleka. Wbij jajko. Dolej olej i wsyp sporą szczyptę soli. Wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę i groch ugotuj osobno do miękkości. Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, potnij w kostkę, zeszklij na maśle. Dołóż pieczarki i smaż razem jeszcze kilka minut. Kapustę wymieszaj z pieczarkami i grochem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, rozwałkuj na 2 paski. Na każdy nałóż porcję farszu.
Złóż na pół (wzdłuż dłuższego boku). Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj posoloną wodą. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Potnij na kawałki.Źródło: Tina