Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe drożdżówki dla dzieci na śniadanie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wykonanie: Do miski przesypać przesianą mąkę i suszone drożdże, starannie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach, tak aby powstało gładkie ciasto. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aby ciasto powiększyło swoją objętość. Z ciasta formować wałki o średnicy 1,5 cm i długości 20 cm. Zwinąć je w ósemki, rozpłaszczając dłonią i w środki położyć połówki śliwek, posmarować żółtkiem rozmąconym ze śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.