Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe placki z kapustą i pomidorami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Przygotować drożdżowy rozczyn. Gdy urośnie, dodać do mąki, wbić jajko i żółtko, sól, ciepłe mleko i roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Kapustę poszatkować, dusić 10 minut.
Pomidory pokroić w cząstki, lekko przesmażyć. Cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać kapustę, chwilę smażyć. Połączyć z pomidorami, doprawić. Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wycinać krążki i uformować wyższy brzeg. Do środka nakładać farsz i przekładać na blaszkę. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec w nagrzanym do 220oC piekarniku ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium