Do góry

Przekąski Przepis na:

Drożdżowe racuchy z bananami

Drożdżowe racuchy z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1745

Dodano:

Odsłon: 397

Smaczna, tania przekąska a nawet obiad.

Składniki

  • 40 dag mąki pszennej
  • 3 jajka wiejskie ( temperatura pokojowa)
  • 2 duże banany
  • 1 opakowanie drożdży suszonych instant
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jogurt naturalny (temperatura pokojowa)
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • cukier puder do posypania
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, cukier i jogurt naturalny. Banany obrać i zmiksować blenderem. Dodać do masy. Dodać też cynamon i jajka. Całość wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń