Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżowe racuchy z wiśniami

Drożdżowe racuchy z wiśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 1496

szybkie , pyszne i niedrogie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże pokruszyć , rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, mąki i 1/3 szklanki ciepłego mleka. Rozczyn odstawić do wyrośnięcia.

  2. Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn, oraz resztę mleka, wbić jajka, wsypać 4 łyżki cukru pudru. Wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany/ gdy jest za gęste dodać trochę mleka /.

  3. Wiśnie wymieszać z ciastem.

  4. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje ciasta.

  5. Smażyć z obu stron aż racuchy się zrumienią.

  6. Posypać cukrem pudrem.

  7. Podawać na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra6 20 września 2010 Chyba 1/2 kg mąki,a nie 0,5 szklanki?Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń