Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe rogaliki z dżemem

Drożdżowe rogaliki z dżemem

Autor: Werazmus

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 184

Dodano: 12.02.2018

Odsłon: 562

Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość

Składniki

  • 700 gram mąki, plus mąka do podsypania
  • pół kostki drożdży
  • 200 ml. ciepłego mleka
  • kostka margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • dowolny dżem
  • cukier puder do posypania rogalików
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły.
    Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
    Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki.
    Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.
    Smacznego;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lutego Powtórka z Tłustego Czwartku? ;)
Dobra, trzy sztuki wezmę xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń