Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe ślimaczki"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę lub blat. Do miski wlej mleko, dodaj margarynę, cukier, jajko oraz drożdże, całość zmiksuj. Dodaj do mąki, wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na ok. 60 min, by wyrosło.
Do miski włóż twaróg, dodaj żółtko, masło, cukier puder oraz cukier wani- linowy, wymieszaj. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój na mniejsze kawałki.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 30x40 cm. Posmaruj masą serową, na wierzchu rozłóż pokrojone truskawki. Ciasto zwiń wzdłuż dłuższego boku, formując roladę. Ostrym nożem pokrój na 12 ka- wałków. Ułóż je w blasze wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego, przykryj i odstaw na 30 min. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie