Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowiec niespodzianka"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34462
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34462
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, odcedzić. Jajka sparzyć. Serek śmietankowy zmiksować z żółtkiem i cukrem waniliowym, połączyć z ubitą pianą z jednego białka, wymieszać z rodzynkami.
Serek waniliowy zmiksować z drugim żółtkiem i cappuccino, wymieszać z pianą z drugiego białka.
Do miski wsypać przesianą mąkę, zrobić dołek, wlać podgrzane mleko, rozkruszyć drożdże, wsypać cukier, szczyptę soli, przykryć mąką. Miskę nakryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, dodać roztopione, wystudzone masło, żółtka, wyrobić.
Ciasto podzielić na trzy części, każdą rozwałkować. Pierwszą posmarować masą z rodzynkami, drugą z makiem, trzecią z cappuccino. Każdą zwinąć, ułożyć piętrowo w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formie.
Formę odstawić do wyrośnięcia. Babkę niespodziankę piec ok. 55-65 minut w temperaturze 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium