Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowiec z dynią"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 753
Składniki
<strong> Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>
Miąższ dyni pokrój w drobną kostkę, rozgotuj w pół szklanki mleka. Drożdże utrzyj z resztą mleka i łyżeczką cukru. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, aromat, masło, olej i dynię. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj, odstaw na godzinę. Ciasto ponownie lekko wyrób. Napełnij keksówkę (10 na 32 cm).
Kruszonka: mąką, cukier i masło zagnieć, rozetrzyj palcami. Posyp ciasto, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Piecz ok. 30 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie