Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże mieszamy w naczyniu ze szklanką letniego mleka, dodajemy dwie łyżki cukru i 4 łyżki mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut- do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn zwiększy swoją objętość dwukrotnie -dodajemy mąkę , rozbełtane jajka, cukier, pozostałe letnie mleko. Wyrabiamy i pod koniec wlewamy roztopiona letnią margarynę. Wyrabiałam około 20 minut. Ciasto nie odchodzi od ręki (nie przejmujemy się tym) Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ręce smarujemy olejem , stolnice posypujemy mąką. Bierzemy porcjami ciasto i formujemy co tylko chcemy:) Pieczemy 40-50 minut w 170* SMACZNEGO.