Do góry

Dodatki Przepis na:

Drożdżówki kminkowe do barszczu

Drożdżówki kminkowe do barszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14312

Dodano:

Odsłon: 8967

Ten przepis warto wypróbować, wspaniały dodatek do barszczyku.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Drożdże utrzeć z cukrem i mlekiem, posolić do smaku.

  2. Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto.

  3. Następnie ciasto rozwałkować o grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką krążki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  4. Poczekać do wyrośnięcia, po czym posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem z solą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.

  5. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni 15- 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 04 lipca 2016 Super pomysł - barszcz w termos, drożdżówki do plecaka i mamy świetny obiad na wycieczce :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń