Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z kruszonką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuść rozkruszone drożdże. Mąkę wymieszaj z solą i cukrem. Dodaj zaczyn, jajko i stopione masło. Zagnieć ciasto.
Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Z dużej kuli oderwij kawałki ciasta i ulep małe kuleczki. Lekko je spłaszcz. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Dnem małej szklanki dociś nij środek drożdżówek, tak, by powstało niewielkie wgłębienie na nadzienie.
Truskawki umyj i pokrój. Na każdym placuszku ułóż po łyżce pokrojonych owoców.
Mąkę połącz z cukrem i posiekanym masłem.
Zagnieć kruszonkę i posyp nią drożdżówki. Piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV