Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowy serowiec waniliowy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Lekko podgrzej 1/3 mleka. Rozpuść w nim drożdże i łyżkę cukru. Domieszaj tyle mąki, by powstał gęsty, gładki zaczyn. Odstaw go na 20 minut.
Do miski wsyp 55 dag mąki. Dodaj zaczyn, jajko, 1/3 masła, 5 dag cukru i cukier waniliowy. Zagnieć ciasto i odstaw je na godzinę. Z reszty masła, mąki, 20 dag cukru i płatków zagnieć kruszonkę. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, budyniem, 5 jajkami, resztą cukru i jagodami. Ciasto rozwałkuj. Placek ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryj masą serową i kruszonką. Piecz 40 minut w temp. 200°C.Źródło: Naj