Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowy wianuszek z serkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Składniki
Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka
Mąkę przesiej, dodaj sól. Mleko podgrzej. Masło stop, ostudź. Jajko roztrzep. Drożdże rozpuść w mleku, dodaj jajko i masło, połącz. Wsyp mąkę, zagnieć miękkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na pół. Cienko rozwałkuj na okrąg, wytnij 8 trójkątów. Ułóż gwiazdę na blaszce. Posmaruj pesto, ułóż pokrojone nadzienia i bazylię.
Końce trójkątów zawiń do wewnątrz, lekko skręć, zostawiając odstępy. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25-30 min w 200°C.
Z trójkątów, które zostaną, możesz zrobić sakiewki z tym samym farszem.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie