Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie to przyrządzamy na bazie warzyw, kapusty i mięsa pozostałych z mojego poprzedniego przepisu na Kacówkę - idealnie się komponują jako cały obiad.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 76
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 76
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę poidsmażamy na maśle , do podrumienionej dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
Zasmażkę dodajemy do gotującej się kapusty (pokrojoną drobno ugotowaną kiszoną kapustę doprawioną solą , pieprzem i kminkiem zagotowujemy jeszcze raz podlewając Kacówkę) . Zagotowujemy całość ponownie dodając warzywa starte na grubych oczkach tarki.
Mięso pokrojone w plastry podgrzewamy w tej właśnie kapuście ...i drugie danie gotowe. Oczywiście najlepiej smakuje z ugotowanymi ziemniakami.