Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duet serowo-makowy z jabłkami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Czas przygotowania: 110 minut. 1 porcja: 390 kcal. Cena porcji: 1,20 zł
ciasta na spód zagnieć. Blachę wyłóż pergaminem. Wylep przygotowanym ciastem. Posmaruj masą makową (możesz domieszać posiekane orzechy i rodzynki). Wstaw do lodówki.
masy serowej zmiksuj na gładko. Rozsmaruj na warstwie makowej. Na to wyłóż duszone jabłka. Z podanych składników szybko zagnieć kruszonkę. Równomiernie rozsyp ją na wierzchu placka.
Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 65–75 minut.Źródło: Tina