Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dukaty pomarańczowe"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 29
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 87
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 283
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 29
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 87
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 283
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.
Serek i jajko dokładnie zmiksuj. Wlej likier anyżowy (jeżeli go nie masz, użyj czystej wódki), wsyp skórkę pomarańczową, cukier puder, proszek do pieczenia, mąkę, anyż, sól. Miksuj do połączenia składników.
W głębokim garnku rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie