Do góry

Przekąski Przepis na:

Dulce de leche

Przepis dnia 2011-04-19
Dulce de leche

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 15735

Mleczna konfitura, która smakuje cudownie. Dla mnie idealna polewa do lodów lub mniej słodkiego ciasta.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. A więc mieszamy w garnku wszystkie składniki bardzo dokładnie i zaczynamy gotować. Po doprowadzeniu mikstury wrzenia zmniejszamy ogień i delikatnie ją podgrzewamy przez około 2 do 3 godzin. Dulce de Leche jest gotowe, gdy jego konsystencja z płynnej zmieni się w bardziej zawiesistą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

od-kuchni 31 sierpnia 2011 Z tego co kojarzę, kajmak zawiera również masło ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 31 sierpnia 2011 Bez proszku do pieczenia nazywałoby się kajmak:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 21 maja 2011 Podoba mi sie ta konfiturka...Muszę wypróbować-obowiązkowo...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

od-kuchni 04 maja 2011 Proszek nie jest pomyłką - jest to oryginalny przepis z Argentyny. Proszek nadaje masie ciemniejszego koloru, jeśli ktoś woli jasne dulce de leche proszek może pominąć.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 04 maja 2011 Witam ,dziwię się co tam robi proszek do pieczenia ;czy to nie pomyłka?
A bez tego składnika też można zrobić taką konfiturę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malaga71 18 kwietnia 2011 tak to argentyna ....dulce de leche to poprostu masa krowkowa:) jak to w polsce mowia...pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

baskabb 16 kwietnia 2011 od razu kojarzy sie z argentyna, na pewno wyprobuje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń