Do góry

Zupy Przepis na:

Duńska zupa

Duńska zupa

Autor: Steve

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 2121

Dodano: 24.05.2017

Odsłon: 6932

Czasem warto próbować kuchni z innych krajów, bo a nuż okaże się, że coś nam z niej zasmakuje :)

Składniki

  • wywar mięsny 1 l
  • por 1-2 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 3 łyżki
  • serek topiony 150 g
  • szynka gotowana 1-2 plastry
  • śmietana 12% 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotować wywar (ja zrobiłam go z drobiowego grzbietu z dodatkiem liści selera). Na części masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w prążki pora. Następnie zalać wywarem i gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Następnie dodać serek śmietankowy i mieszać, aż zupełnie się rozpuści.

  2. Na końcu dodać śmietanę i zagotować. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle. Zupę podawać z szynką....
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń