Do góry

Desery Przepis na:

Duńskie owsiane

Duńskie owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 711

Dodano:

Odsłon: 10462

Szybkie, proste, pyszne! Mój mąż powiada, że to dla tych ciastek się ze mną ożenił hehe ;)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto.

  2. Z ciasta formować kulki i lekko spłaszczać je w dłoniach, układać na suchej blasze. Pieć 15 min. w temperaturze 180 st.

  3. Zamknięte w szczelnym pojemniku mogą "lezeć" nawet 3 tygodnie.

  4. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 12 marca 2010 super przepis, ja dodam rodzynki i orzechy włoskie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 12 marca 2010 Ja robię bardzo podobne, ale dodaje jeszcze płatki kukurydziane i na zmianę orzechy włoskie i rodzynki. Kiedyś zrobiłam też z kokosem, ciekawie wyszło.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 marca 2010 To już wiem, co muszę upiec mojemu chłopakowi, żeby podjął decyzję :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 12 marca 2010 Kamyczki brzeskie to poprostu orzeszki ziemne w lukowej polewie (nie ja m&m) i nazywają się właśnie "kamyczki brzeskie", robi je Jutrzenka lub Odra.
A rodzynki jak najbardziej, ja te ciastka robię zamiennie z bakaliami, rodzynkami w czekoladzie, tylko wtedy dodaję mniej cukru. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 12 marca 2010 wyglądają pysznie i mam pytanie kamyczki brzeskie to takie orzeszki w koloroych skorupkach nigdy nie kupowałam ale jakoś tak to kojarze z półek sklepowych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 marca 2010 Hmm, spróbujemy, ładnie wyglądają. Można zamiast kamyczków dać np. rodzynki? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kantarella 12 marca 2010 Co to sa kamyczki brzeskie ?? jakies orzeszki ??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń