Do góry

Dodatki Przepis na:

duszona cebula z jabłkiem

duszona cebula z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 767

Podawać z pieczywem na śniadanie lub kolację

Składniki

  • 4 cebule
  • łyżka masła (może być roślinne)
  • duże jabłko
  • kilka łyżek śmietany
  • kilka łyżek wody
  • sól, pieprz, natka pietruszki lub szczypiorek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki lub piórka. Włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podsmażyć bez rumienienia, często mieszając, następnie podlać kilkoma łyżkami wody i dodać jabłko starte na dużych oczkach, przykryć i dusić do odparowania wody (ok. 3-4 min) Odparowaną cebulę zalać śmietaną i zagotować ( 2-3 min).
    Posypać zieleniną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń