Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona fasolka z porem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Fasolkę przebierz, zalej wodą i odstaw na noc do namoczenia. Zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości, odcedź. Por oczyść starannie, opłucz i osusz, posiekaj w krążki. Czosnek obierz, drobno poszatkuj. Rozgrzej dużą patelnię bez tłuszczu.
Na patelnię wsyp kumin, kurkumę oraz curry. Chwilę ogrzewaj. Gdy przyprawy zaczną wydzielać aromat, wlej oliwę. Wrzuć por i czosnek, przesmaż. Podlej 3 łyżkami wody, duś 5 min. Dodaj fasolkę, duś chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem.
porcje, czas ok. 70 min; porcja – 330 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety