Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona marchew

Duszona marchew

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46362

Dodano:

Odsłon: 1583

Marchew odkrywamy na nowo :D Orzeźwiający anyż połączony z czosnkiem daje niesamowity aromat.

Składniki

  • 3 średniej wielkości marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 2 łyżki smalcu gęsiego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 120 ml bulionu warzywnego
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy i kroimy w julienne (słupki). Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchew ,podsmażamy kilka minut i zalewamy bulionem.

  2. Dusimy do miękkości ,odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy zmielone nasiona kopru włoskiego ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz imbir. Chwilę podsmażamy ,oprószamy bułką tartą. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń