Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona marchewka z anyżkiem

Duszona marchewka z anyżkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1488

Dodano:

Odsłon: 279

Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt.

    Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie.

    Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń