Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona młoda kapusta

Duszona młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 15489

Dodano:

Odsłon: 895

Delikatna, aksamitna, pyszna. Z młodymi ziemniaczkami idealna.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 średnia marchew
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • 2 szklanki bulionu (może być woda)
  • sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 kubeczka śmietany kremówki (około 100 ml)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew, ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wszystko bulionem i dusimy do miękkości kapusty.

  2. Kiedy kapusta zmięknie wówczas dodajemy do niej cukier, śmietanę i koperek. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu najlepiej z młodymi ziemniakami. Smacznego !!!

  3. ;-D

  4. ;-)))

  5. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń