Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona pierś (filet) z indyka.

Duszona pierś (filet) z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 29777

Na ciepło i zimno.

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka (filet),
  • sól, pieprz,kolendra, lubczyk, sól czosnkowa,
  • 2-3 łyżki oleju.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś wypłukać i osuszyć ręcznikiem.
    Z soli, pieprzu, soli czosnkowej, lubczyku, kolendry i oleju przygotować marynatę. Natrzeć pierś, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Wyjąć z lodówki na 15-20 minut przed duszeniem.
    Przekładamy na patelnię wraz z powstałym sokiem.
    Jeżeli nie ma czasu na leżakowanie mięsa w lodówce to dusimy od razu
    na patelni.
    Dusimy pod przykryciem. Oczywiście nie zapominamy o podlewaniu mięsa od czasu do czasu niewielką ilością wody.

  2. Smakuje znakomicie do obiadu ale również na zimno.
    Dla podkreślenia smaku można podać żurawinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń