Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrótce...boskie, proste i tanie danie.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 416
Szybka i prosta babka
Odsłon: 79
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 416
Szybka i prosta babka
Odsłon: 79
Składniki
Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Wrzucamy do bulionu. Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy. Do sosu wrzucamy filety i dusimy na małym ogniu przez 30 min. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.