Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszone warzywa"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Składniki
Cukinie i papryki pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w cienkie półtalarki marchew, mieszając, smaż 3 minuty. Dodaj pomidory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj cukinię oraz paprykę, zagotuj, duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając, do miękkości.
Warzywa posól od smaku, dodaj inne przyprawy. Gotuj jeszcze 3-4 minuty. Gorące warzywa nałóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety