Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone żeberka z porem i pomidorami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Umyte żeberka dzielimy na porcje i obsmażamy na oliwie. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą.
Cebule kroimy, szklimy na tłuszczu, przekładamy do żeberek. Wrzucamy wszystkie zioła, dwa pokrojone w dużą kostkę pomidory i obrany, posiekany w krążki por. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa.
Układamy na półmisku, dekorujemy trzecim pokrojonym pomidorem, natką pietruszki i posiekaną czerwoną cebulą.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 3,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 256 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 22,5 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia