Do góry

Desery Przepis na:

Duszony fenkuł z piersią kurczaka

Duszony fenkuł z piersią kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Duszony fenkuł z piersią kurczaka"

Składniki

  • 10 dag filetów z piersi kurczaka
  • 1 bulwa fenkuła
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek bulionu drobiowego
  • 2-3 łyżki soku z limonki
  • 2 plasterki limonki
  • ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji
  • kawałek bagietki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ok. 25 minut

  2. Filet kurczaka opłukać, wytrzeć, oprószyć pieprzem i solą. Fenkuł oczyścić, odciąć zielone części, bulwę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso, usmażyć je na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.

  3. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć plasterki fenkuła. Podlać je bulionem. Ponownie na patelnię włożyć filet z kurczaka. Całość skropić sokiem z limonki. Gotować ok. 10 minut.

  4. Danie wyłożyć na talerz. Posypać ziarenkami czerwonego pieprzu. Udekorować plasterkami limonki oraz zielonymi częściami fenkuła. Podawać z chrupiącą bagietką.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń