Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszony karczek z cebulą.

Duszony karczek z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1372 Ocena: 17190

Dodano:

Odsłon: 375

Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor.

  2. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.

  3. Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń