Do góry

Sałatki Przepis na:

Duszony por

Duszony por

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 111

Dodano:

Odsłon: 767

Ostatnio odkryłam pora, tzn znałam go oczywiście jako warzywo dodawane do zup, rosołu itp.. ale ostatnio odkryłam jak wybornie smakuje sam, uduszony jako dodatek do obiadu lub podany z ryżem

Przygotowanie

  1. - Pora obieramy, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, osuszamy.
    - kroimy w półplasterki całego pora
    - rozgrzewamy w rondelku masło, wrzucamy pora, delikatnie solimy i smażymy na średnim ogniu mieszając dość często żeby nam się nie przypalił

    Jak zmięknie dodajemy curry i jogurt, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę około 3 min.

    Próbujemy, doprawiamy dodatkowo solą lub curry jeśli będzie taka potrzeba i podajemy :)

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń