Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony schab.

Duszony schab.

Autor: kuchniamniam

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 392

Dodano: 22.06.2016

Odsłon: 2532

Można spożywać na ciepło lub zimno

Składniki

  • 1,5 kg schabu bez kości,
  • Marynata:
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • majeranek,
  • lubczyk,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • 3 ząbki czosnku.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z soli, pieprzu, czosnku, majeranku, lubczyku, oleju i octu winnego oraz rozgniecionego czosnku przygotować marynatę.
    Ocet winny powoduje, że mięso jest kruche.

  2. Natrzeć mięso, owinąć szczelnie folią spożywczą. Wstawić na noc do lodówki. Na godzinę przed duszeniem wyjąc z lodówki.
    Dusić pod przykryciem około 1,5 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń