Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto ,które pięknie wygląda i wybornie smakuje.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Blaszkę do pieczenia 25x36cm wyłożyć papierem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier.Żółtka ubić.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia .Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.Podzielić na dwie części .Do jednej dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki wody wymieszać.Na blaszkę układać naprzemiennie białe i ciemne ciasto.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu przekroić na połowę.
Konfiturę rozgrzać w garnku do zagotowania ,wsypać galaretkę truskawkową ,dokładnie wymieszać ,przestudzoną wyłożyć na jedną część ciasta.Schłodzić.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.Gdy zaczynają tężeć ubić na sztywno śmietanę dodając stopniowo serek i galaretkę.Wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać po cieście ,posypać wiórkami kokosowymi.